Kategorier
Tro

1/4 Jesus er din fred

Måter Jesus viser disiplene at han bryr seg om dem, en blogg i 4 deler-

DEL 1 av 4 : Jesus hadde gitt disiplene et løfte

Om du ikke har lest innledningen anbefaler jeg deg å lese den først.

Vi skal gå nærmere inn på historien om da Jesus stillet stromen. Om du ikke husker historien, eller kanskje du aldri har lest den før, oppmuntrer jeg deg til å lese den under.

Jesus stiller stormen
«35 Samme dag, da det ble kveld, sa han til dem: «La oss sette over til den andre siden av sjøen.» 36 De lot folkemengden bli igjen og tok ham med seg i båten der han satt. Også andre båter fulgte med. 37 Da kom det en voldsom virvelstorm, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38 Jesus lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39 Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Vinden la seg, og det ble blikk stille. 40 Så sa han til dem: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?» 41 Og de ble grepet av stor frykt og sa til hverandre: «Hvem er han? Både vind og sjø adlyder ham!»

 -Markus 4:35-40

Fra denne historien er det noen punkter hvor Jesus viser at han bryr seg om dem, og jeg skal gå videre inn på hver og en av dem. Dette er del 1 av 4.

  1. Jesus hadde gitt disiplene et løfte

Jesus sa til disiplene sine; «La oss sette over til den andre siden.» I disse ordene lovet ham dem at de sammen skulle over til den andre siden. Vi vet dette fordi det ikke er noe spørsmål i det han sier, men et faktum. Fra historiske kilder, og bibel-kommentarer vet vi at Genesaret-sjøen, som er sjøen de krysser over i historien, var kjent for å være ustabil. Det var helt vanlig at det plutselig blåste opp til storm. Sannsynligvis var ikke stormen en overraskelse for disiplene. Det som derimot sjokkerte dem var at Jesus sov seg gjennom den. Hans fravær fikk dem til å stille spørsmål om hvorvidt han faktisk brydde seg om dem.

Sånn er det for oss noen ganger også. Vi går gjennom livet og plutselig befinner vi oss midt i en storm og lurer på hvor Gud er.

Disiplene spurte Jesus «bryr du deg ikke om at vi går under?» Det er verdt å nevne at denne historien er det eneste stedet i bibelen som sier at Jesus sov. Av alle tidspunkter var dette midt i en storm.

Jeg vil du skal legge merke til at grunnen til at Jesus sov var fordi han allerede hadde sagt «La oss sette over til den andre siden.» Det var ingen tvil i ham om hvorvidt de ville nå den andre siden. Dette til tross for at vannet fosset inn i båten.

På samme måte for oss er bibelen full av løfter som viser oss at Gud bryr seg om de minste delene av livene våre. Dette er løfter som Gud har lovet å oppfylle. Fra hans side er det ikke et sekund tvil.

«For i ham (Jesus) har alle Guds løfter fått sitt ja. Derfor sier vi også ved ham vårt amen, til Guds ære.»

-2. korinterbrev 1:20

Hvert løfte som bibelen har gitt er Ja for oss i dag på grunn av hva Jesus gjorde på korset.

Hva er din storm?// Hvilken del av livet ditt må du minne deg selv på at Gud bryr seg om deg?

Reklame

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

4 svar på “1/4 Jesus er din fred”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s