Kategorier
Tro

2/4 Jesus er din fred


– Måter Jesus viser disiplene at han bryr seg om dem, en blogg i 4 deler

DEL 2 av 4 : Jesus svarte disiplenes omstendigheter med fred

Jeg vil anbefale deg å lese innledningen (HER), og del 1 (HER) før du leser denne bloggen.


Det er enklere å tro på det vi føler, ser og tenker enn det Guds ord sier. Frykt er noe vi hører mye av i medier. Spesielt nå. Jeg husker jeg så på nyhetene en dag da de kom med de oppdaterte tallene på døde og smittede av korona, og det slo meg hvor mange ord av frykt vi eksponeres for hele tiden. I midten av alt dette har Jesus lovet å gi oss fred i midten av hver storm. I midten av alle vente sesonger og kriser.


2. Jesus svarte disiplenes omstendigheter med fred

Tilbake i historien ser vi at truet stormen og spurte disiplene om hvorfor de var redde. (Markus 4:39-40)

Fra disiplenes rop i frykt, ga Jesus dem fred. La meg minne deg på at dersom Jesus hadde villet, kunne han magisk tatt dem alle med til den andre siden i det eksakte øyeblikket. Isteden stillet han vinden og ga dem fred midt i omstendighetene rundt dem. Jeg tror at Jesus hadde lyst til å vise oss noe her. Jesus ble ikke irritert på disiplene for at de var redde. Sannheten er at vi alle er redde i blant. Men det Jesus korrigerte disiplene på var måten de handlet på når de var redde.

Jesus sitt løfte om å nå den andre siden hadde ikke forandret seg.

Kjære leser. Vi vil alle havne i situasjoner der vi er redde. Sånn er livet. Men frykt er faktisk det motsatte av tro. Frykt er en løgn som forteller deg at Gud ikke bryr seg om deg. Tro står derimot opp og taler til stormen fra en tilstand i hvile. Disiplene hadde ikke tro fordi de trodde at Jesus ikke brydde seg om dem.

Husk at Gud bryr seg om deg.

I alle situasjoner har bibelen et løfte som svarer til det vi går igjennom. Likevel viser omstendighetene noen ganger det motsatte av det Gud har lovet. La meg oppmuntre deg med at Jesus har lovet å gi deg fred, selv når omstendighetene gir deg grunn til å frykte.

«12 Da må dere ikke være likegyldige, men ha dem til forbilde som på grunn av tro og utholdenhet arver det som Gud har lovet.»

-Hebreerne 6:12

Tal ut Guds ord over situasjonen du er i og stol på Gud med tålmodighet til hans løfter er oppfylt i livet ditt. Med Jesu fred på innsiden kan du ha tro selv om omstendighetene viser noe annet.

Husk at selv når du er midt i stormen, har Jesus lovet å være din fred.

Hvilke bibelvers sier noe om din situasjon akkurat nå? // Hvilke løfter må du bekjenne over livet ditt på samme måte som Jesus talte til stormen?

Reklame

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

Ett svar på “2/4 Jesus er din fred”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s