Hva betyr tro?

Hva betyr det å tro? Hva betyr det å være kristen?

Hva det egentlig betyr å kalle seg for «kristen» kan variere veldig fra person til person som alt annet man kan «kalle seg». Kristendommen bringer med seg mange ulike assosiasjoner, og fordommer avhengig av hvem du spør. Kanskje bringer ordet negative minner for deg. For noen er ordet «tro» forbundet med følelser av fordømmelse og skam. Eller en konstant påminnelse av at du «aldri er bra nok», eller å aldri lever opp til visse «forventinger.»

Jeg har mange ganger syntes at det har vært vanskelig å kalle meg selv kristen fordi det gjør at mennesker fort ser på meg «annerledes.» Mange har en rekke tanker om hva det betyr, hva jeg tror, og hva jeg tror om andre.

For meg er «tro» noe annet enn mange kanskje tror. For meg er å bli kristen å bli gjort hel. Å bli frelst handler rett og slett om å si ja til å leve i relasjon med Gud. Hverken mer eller mindre. Det handler om å si ja til å følge ham i hans plan, og hensikt for livet ditt. Å gi Jesus en sjanse i livet ved å be om tilgivelse fra synd gir oss nytt liv i ham.

«For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. 10 Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst.» Romerne 10:9


Hvem er Jesus? Bryr han seg om meg?


Hva er frelse?

Frelse er gratis. Det er en gave til Gud som gjør at vi kan bli hans barn. Det høres kanskje rart ut at Gud selv har gjort alt for å frelse og tilgi oss. Det er rett og slett nyheter som er for godt til å være sant. At det er ingen ting vi må legge til. Det er kun en gave vi må ta imot. Gud vil aldri tvinge noen til å være i relasjon med ham. Men har lagt alt til rette for at vi selv kan ta det valget om vi ønsker. Å bli akseptert inn i guds familie handler ikke bare om livet etter døden, men om livet her på jorden. Å si ja til Jesus er å si ja til helhet og et liv med hensikt. En hensikt om å reflektere Gud til resten av hans skapning, akkurat sånn vi er skapt til.


Har du lyst til å bli en kristen?

Jeg har ingen problemer med å forstå at det kan virke ganske overveldende og skummel å gi vekk kontrollen, ved å gi Jesus en sjanse i livet ditt. Men la meg berolige deg med at det er den tryggeste du noen sinne kan gi kontrollen til. Han elsker deg med en kjærlighet vi aldri kommer til å forstå hele dybden av. Han ønsker deg alt det beste, og vil være på ditt lag! Om du ikke er helt sikker på at du har Jesus i hjertet, eller kanskje du har valgt ham bort en gang, kan du velge å gi ham en sjanse i livet ditt akkurat nå! Det ska ikke så mye til. Alt du trenger å gjøre er å be en liten bønn om at du overgir livet ditt til ham.

Du kan for eksempel be den her …

«Kjære Jesus, kom inn i hjertet mitt. Takk for at du har tilgitt all min synd. Ditt ord sier at alle som tok imot deg, ga du rett til å bli guds barn. (Johannes 1:12) Jeg tar imot deg nå Jesus, jeg inviterer deg inn i mitt hjerte. Jeg bekjenner deg som min herre og frelser. Takk for at jeg får tilhøre deg nå. Takk at jeg får være ditt barn. Takk for din Fred. Din nåde og din helhet.»

Om du i dette øyeblikket bestemte deg for å be bønnen om å ha Jesus i livet ditt, og bli en kristen ønsker jeg deg velkommen til den mest spennende reisen noen sinne. Reisen med å følge Jesus.

Det er veldig lurt å ta kontakt med en kirke. På samme måter som vi har ledere over oss i arbeidslivet, eller lærere som hjelper oss på skolen, kan det være lurt å ha noen kristne i livet ditt som kan litt mer enn deg. Det kan være fint å snakke med noen, om det nye som følger med å ha gitt livet sitt til Jesus. Fellesskap er også kjempe viktig fordi det hjelper oss å vokse. Livet med Jesus er ikke en ende-destinasjon, men en vandring for resten av livet der vi lærer mer om ham og seg selv. Hvis du trenger hjelp til å bli connected i en kirke, hjelper jeg det gjerne! Om du har noen andre spørsmål eller trenger noen å snakke med er jeg selvfølgelig her for deg også!


Ta kontakt!


Reklame