Kategorier
Tro

4/4 Jesus er din fred

Hvem er Jesus?
Jesus er din fred, del 4

Jesus viser disiplene at han bryr seg om dem, en blogg i 4 deler

DEL 4 av 4 : Hvem var dette?

Jeg vil anbefale deg å lese innledningen (HER), del 1 (HER), del 2 (HER) og del 3 (HER) før du leser denne bloggen.


Spørsmålet om hvem Jesus er har de fleste stilt seg en eller annen gang i løpet av livet. Noen tror på ham som en historisk figur, men bibelen forteller oss at han er så mye mer.

Jeg har personlig fått erfare at han er så mye mer. Han er Guds sønn. Messias. Han som satte oss fri.

Hvordan du ser på Jesus, og hvem han er for deg bestemmer også mye av hva du tror han kan gjøre i livet ditt.


4. Hvem var dette?

Jesus stiller stormen
35 Samme dag, da det ble kveld, sa han til dem: «La oss sette over til den andre siden av sjøen.» 36 De lot folkemengden bli igjen og tok ham med seg i båten der han satt. Også andre båter fulgte med. 37 Da kom det en voldsom virvelstorm, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38 Jesus lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39 Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Vinden la seg, og det ble blikk stille. 40 Så sa han til dem: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?» 41 Og de ble grepet av stor frykt og sa til hverandre: «Hvem er han? Både vind og sjø adlyder ham!»

Markus 4:35-40

Etter at Jesus hadde stillet stormen spurte disiplene seg selv om hvem han var. «Hvem er han?»

Om disiplene hadde visst hvem Jesus var, hadde de aldri spurt spørsmålet om han brydde seg om dem. Noen ganger tror jeg vi må minne oss selv på hvem Jesus er.

Vi vet at Jesus er Guds sønn som ga sitt eget liv for oss. Så mye bryr han seg. At han som er Gud var villig til å ta på seg skikkelsen av en tjener og bli menneske for å ta på seg og utslette all vår synd. Alt dette kun for å leve i relasjon med oss. Så mye bryr han seg.

Husker du at Jesus er kjærlighet, fred og glede? At å tale til stormen din er det han gjør, og å bry seg om de uviktige detaljene av livet ditt, er hvem han er?

La meg oppmuntre deg med å si at Jesus inviterer deg til å hvile med ham i båten mens stormen foregår på utsiden. La meg oppmuntre deg til å være så sikker på hvem Jesus er at når han stiller stormen rundt deg, bare vet du at det er ham. Stol på hvem han er.

Disiplene var redde og ropte på Jesus. Da viste han dem at han har autoritet over omstendigheter. Han viste dem hva det betyr å kommandere en storm til å bli stille.

// Jesus bryr seg om deg. Stol på hvem han er.

Reklame

Av Victoria Skjortnes

Hello there! Thank you so much for clicking into my blog! Here I’m going to share a few things from my everyday life. I hope this can be a universe that inspires you in a busy day. Most of my blogposts are going to be in both English and Norwegian!

2 svar på “4/4 Jesus er din fred”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s